Kezdo 3perenyi ijaszverseny

 

szent istván király napja füzér várában

szentistvannapja (2)

szentistvannapja (1)

 

IV. Perényi péter íjászverseny

Bővebb információért kattints a képre!

ijasz plakat page 001

Egy díj margójára


Ha utánad köpnek, azt jelenti, előttük jársz. (Konfuciusz)

„És nem rekesztesz be engem ellenség kezébe,
sőt, tágas térre állatod lábaimat.”
(Zsoltárok könyve 31. rész 9. vers)

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesülete nem hívott meg az idei Műemléki Világnapon rendezett díjátadás visegrádi ceremóniájára, amin Füzér fellegvárának rekonstrukciója citrom-díjat kapott a bíráló bizottság javaslatára. „Elfelejtettek” meghívni, pedig ismernek, az irodám által tervezett Ózdi Altiszti- és Munkás Olvasóegylet Színházának rekonstrukciója 7 éve ICOMOS-díjat (Pro Restauro Monumenti 2010) kapott.

Sokáig nem kívántam tollat ragadni, azt hittem elcsitul a lárma, amit Húsvét után kedden az egyesület csapott. A korábban építtetői Pro Architectura díjjal kitüntetett Füzéri Fellegvárnak adott citrom-díjat. Talán ez utóbbi díj odaítélő indoklása tetszett legkevésbé az egyesületnek.

Citrom és savanyú szőlő 

A héten két sajátos, a műemlékvédelemmel kapcsolatos díj talált gazdára hazánkban: egyrészt az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület a Műemléki Világnap Alkalmából, a visegrádi Visegrád Hotelben tartott rendezvényén többek között a füzéri vár műemléki rekonstrukcióját "díjazta" saját Citrom díjával, másrészt Füzér Község Önkormányzata, az általa most alapított Savanyú Szőlő Díjra terjesztette elő az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesületet, különös tekintettel a füzéri vár műemléki helyreállításának "támogatására", valamint a műemlékvédelem területén elért és el nem ért eredményeire.

Teljes írás itt:
http://archeologia.hu/citrom-es-savanyu-szolo

Tisztelt Látogatók!

Várjuk Önöket a XI. Tavaszi Várkapu Tárogatón, 2017. április 16-én, vasárnap és 2017. április 17-én, hétfőn. A részletes prgram a képre kattintás után letölthető.

Találkozzunk Húsvétkor!